Hamam Otu Yağı Hakkında Herşey



Son zamanlarda oldukça moda olan ve özellikle de bayanlar arasında kulaktan kulağa yayılan hamam otu yağı nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar, faydası var mıdır, ne kadar süre kullanılmalıdır, zararları nelerdir gibi her türlü sorunun cevabını meraklıları için araştırdım ve sizlerle paylaşıyorum. Ancak yazıma başlamadan özellikle belirmekte fayda gördüğüm birşey var ki hamam
otu tozu kesinlikle hamam otu bitkisinden elde edilen bir ürün değildir. Hamam otu tozunda kükürt ve arsenik bulunur.
hurrem-hamam-otu-yagi-sirt-tuy
Hamam Otu Nedir?
Hamam otu doğada bulunan ve geçmişten bu yana farklı alanlarda kullanılan bir ottur. İstenmeyen tüyler konusunda da bu otun toz hali ve yağ şeklinde olanını bulabilirsiniz.
Hamam Otu Yağı Ne İçin Kullanılır?
Hamam otu yağı istenmeyen tüylerin azaltılmasına yardımcı olan bir ürün olarak satılmakta ve kullanılmaktadır. Ayrıca sivilce tedavisi, çil giderilmesi, cilt lekeleri konusunda da tedavi edici olduğu hakkında söylentiler bulunuyor.
Hamam Otu Yağı Faydası Var Mıdır?
Hamam otu yağı kullanıcılarından bay ve bayanlar arasında ufak bir araştırma yaptığımda genel olarak faydası görüldüğü konusunda bir bilgi bulunuyor. Tüylerde azalma ve incelme sağlıyor.
Hamam Otu Yağı Zararı Nedir?
Yukarıda da belirttiğim üzere hamam otu yağı adıyla satılan bu ürün tamamen bitkisel bir ürün değildir. İçerisinde bulunan arsenik nedeniyle sıcak ve buharda maruz kalındığında zehirlenmeye sebep olabilir. Bu yüzden dikkatli kullanılması gerekir.
Hamam Otu Yağı Nasıl Kullanılır?
Hamam otu yağını tüylerden kurtulduktan sonra yani ağda, epilatör, cımbız, jilet vs hangi yöntemi kullanıyorsanız o bölgeyi temizledikten sonra sürüp 15 dk kadar bekletiyorsunuz ve ardından yıkıyorsunuz. Bu işlemi tüy temizliğinin ardından 3 gün boyunca devam ettiriyorsunuz.
Hamam Otu Yağını Kimler Kullanabilir?
Hamam otu yağını bayan veya erkek yetişkin olanlar kullanabilir ancak yaralı veya problemli bölgelerde kullanmamanızı tavsiye ederim.
Hamam Otu Yağı ve Hamam Otu Tozu Arasındaki Fark
Hamam otu yağı epilasyondan sonra kullanılan ve tüyleri temizleme amaçlı değil azaltma amaçlı kullanılan bir maddedir. Hamam otu tozu ise tüylerden kurtulma amaçlı kullanılan bir nevi tüy dökücü bir kremdir.
Hamam Otu Tozu
Hamam otu tozu bitkisel hiçbir şey içermeyen bir üründür eskiden hamamlarda kullanıldığı için bu isim verilmiştir. Ayrıca zırnık otu diye de bilinir. Hamam otu tozu suyla karıştırılarak krem kıvamına getirilir ve istenmeyen tüy bölgesine sürülür 3 dk kadar bekletilip bol su ile yıkanır.
Bu tip ürünleri kesinlikle aktarlardan ve güvendiğiniz yerlerden satın almanız gerektiğini unutmayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More