iPhone 5S Hakkında Yeni İddialar



iPhone 5S ile dedikodular sürekli kendini yenilemeye devam ediyor. Yeni çıkan söylentilere bakılırsa iPhone 5S, 29 Haziran 2013 tarihinde piyasaya sunulacak. Diğer yandan daha ucuz bir modele ve iPhone Mate isimli 4.8 inç ekranlı bir cihaza ilişkin söylemler de gündemde. Ancak bu cihazın 2014’ten önce piyasaya çıkarılamayacağı iddia ediliyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi iPhone 5S farklı renk seçeneklerine sahip olacak. Ayrıca daha iyi bir kamerası ve daha güçlü bir işlemciyle donanacak.
Analist Brian White,  cnet.com sitesine, yeni iPhone’ların piyasaya iki veya üç farklı ekran boyutu seçeneğinde sunulacağından bahsetti. White’ınn bu sonuca varmasının nedeni ise farklı tedarikçiler ile yaptığı görüşmeler. Ekran boyut çeşitliliğinin olmaması kullanıcıları artık cezbetmiyor; Apple’da bu durumun farkında. Ayrıca Korea Times gazetesi, Apple’ın A7 işlemcisi için planlarını Samsung ile değil, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company’e (TSMC) sevk etmeye başladığını duyurdu. Yani TSMC, yarı iletkenlerin üretiminde Samsung’un yerini alacak.  Apple gibi büyük bir müşteriyi kaybetmek Samsung’un bazı üretim tesisl
iPhone 5S Hakkında Yeni İddialar
erini kapatmasına yol açabilir.
Piyasalarda yerini yazın mı alacak?
Wall Street Journal’ın internette yer alan haberine bakılırsa, yeni cihazın üretimi bu çeyrekte başlayacak. Yüksek ihtimalle,görüntüsü değiştirilmemiş fakat daha iyi bir donanıma sahip olan bir model olacak. Ayrıca Apple, iş ortaklarıyla fiyatı daha uygun bir iPhone üretimi için çalışmaya devam edecek. 4 inç büyüklüğünde olacak telefon daha ucuz malzemeden hazırlanacak.
Bir başka site Gizmorati.com’da  yer alan habere göre ise, yeni iPhone 26 Haziran tarihinde piyasaya sunulacak. İlk iPhone’da 29 Haziran 2007’de piyasaya sunulmuştu. Ayrıca yine iPad 5’i de bu tarihte tanıtabilir. Etkinliğin adı ise, ‘’Original Passion, New Ideas’’ yani ‘’Eski Tutku, Yeni Fikirler’’.
Parçaların sevkiyatı Mayıs ayında
Değişikliklerinin donanımda, örneğin işlemcide ve kamerada görülecek olması iPhone 5S’in diğer iPhone telefonlarından görüş olarak farklı olmayacağını gösteriyor.
Donanım ayrıntılarında, iyileştirilmiş bir kamera ve Home düğmesinin altında bir parmak izi sensörü olacağı söyleniyor. İlounge.com isimli sitenin, içeride ki kaynaklara dayanarak bildirdiğine göre, çıkacak olan iPhone 5S’teki üstün özelliklerinden olan kamerası muhtemelen Sony’nin 13 megapiksel sensörünü taşıyacak. Hem kamera flaşında hem de CPU’da belirgin iyileştirmeler olacak. Mevcut prototip N51 ve N53 etiketlerini taşıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More