Protein Bar Nasıl Yapılır?



Kendi başına, paket halinde aldığın protein barın beşte bir fiyatına gliserin, şekersiz ve katkı maddesiz mükemmel bir protein barı hazırlayabilirsin!



Çok kolay yapabileceğin bu protein barının düşük yağlı, lif açısından çok zengin olması spor yaparken gelişimine fazlasıyla yardımcı olacaktır. Tercihen daha lezzetli hale gelmesi için üzerine %100 doğal fıstık ezmesi sürebilirsin. En etkin verimi alabilmek için bir protein içeceği ile beraber kullanılabilir.

Tamı tamına 7 dakika içerisinde çok kolay bir şekilde yapabileceğin protein barının nasıl yapıldığını açıklıyorum:

Malzemeler:

  • 3 Adet ½ Kap Yulaf
  • 1 Kap Şekersiz Şurup
  • ¼ Kap Portakal Suyu
  • ½ Kap Toz Halinde Yağsız Süt
  • 2 Dövülmüş Yumurta Beyazı
  • 1 Yemek Kaşığı Vanilya
  • 4 Ölçek Çikolata ya da Vanilyalı Protein Tozu
  • ¼ Kap Doğal Elma Püresi
Yapılış:

Fırını önceden 300˚ ısıt. Kuru malzemelerin tamamını bir kabın içine koy ve iyice karıştır.

Bir diğer kapta portakal suyunu, şekersiz şurubu, yumurta beyazını ve elma püresini harmanlayıp karıştır.

Ardından tamamını karıştırdığımız kuru malzemeleri sıvıları malzemelerden oluşan karışıma kat ve kurabiye hamuru gibibir kıvama gelene kadar iyice karıştır.

Hamuru pişirme kağıdına yay. Kalın barlar için 9x12'lik pişirme çanağı kullan. Kenarlar gevrek ve kahverengileşinceye kadar öncden ısıttığın fırında 250˚ de pişir. Bu yaklaşık 15 dakika kadar sürer. Piştikten sonra 10 parça bara bölerek kes ve hava almayan bir kapta dondur. Hepsi bu kadar. Afiyet Olsun.

Önemli Not:
Elma püresi yağ yerine kullanılmıştır. Fazla nem sağlar ama yağ olmaz ve tadını değiştirmez. Ayrıca barları donmuş olarak ya da mikrodalga fırında ısıtarakta yiyebilirsin.

Protein Bar Nasıl Yapılır? - Denizin Blogu

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More