Acılı Tavuk ve Pirinç
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
1/2 su bardağı kesilmiş soğan
1/4 su bardağı taze maydanoz
Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu
Yapilisi:
Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın.
Etler pişince bir kenara alın.
Ayrı bir tavada yağı kızdırıp, un esmerleşene kadar unu kavurun.
Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun.
İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun.
Sıcak pilav üzerinde servis yapın.
Posted in: Amerika Mutfagı
Bu yazı;
Amerika Mutfagı kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
0 yorum:
Yorum Gönder