Yoğurt soslu börek
Un
Su
Yağ
Tuz Kabartma Tozu
Sarmısak
Tereyağı
Un ile suyu hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. içine çok az yağ, kabartma tozu ilave edin ve iyice yoğurun. Kendi damak tadınıza göre tuz ilave edin. Fırında üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Geniş bir kaba börekten irili ufaklı arçalar bölüp koyun. Diğer tarafta yoğurdu koyu bir ayran kıvamına getirin, içerisine dövülmüş sarmısak koyun. Ayranı parçalara bölünmüş börekin üzerine dökün. Tereyağını hafif yanacak kadar kızartın, isteğe göre pul biberde ilave edilebilir. Erimiş tereyağını da son olarak ayranlanmış böreğin üzerine dökün. Afiyet olsun.
Un
Su
Yağ
Tuz Kabartma Tozu
Sarmısak
Tereyağı
Un ile suyu hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. içine çok az yağ, kabartma tozu ilave edin ve iyice yoğurun. Kendi damak tadınıza göre tuz ilave edin. Fırında üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Geniş bir kaba börekten irili ufaklı arçalar bölüp koyun. Diğer tarafta yoğurdu koyu bir ayran kıvamına getirin, içerisine dövülmüş sarmısak koyun. Ayranı parçalara bölünmüş börekin üzerine dökün. Tereyağını hafif yanacak kadar kızartın, isteğe göre pul biberde ilave edilebilir. Erimiş tereyağını da son olarak ayranlanmış böreğin üzerine dökün. Afiyet olsun.
Posted in: BÖREKLER
Bu yazı;
BÖREKLER kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
0 yorum:
Yorum Gönder