Yoğurt Tatlısı
Gereçler:3 adet yumurta
250 gr yoğurt
Yarım su bardağı tozşeker
1,5 su bardağıun+ Yarım bardak irmik
1 kahve kaşığı karbonat
1 kahve fincanı tereyağı veya sıvıyağYarım limon kabuğu rendesi
Şurubu;
2,5 bardak tozşeker
2 bardak su
Yarım limon
Yapılışı:1. Yoğurtla şekeri porselen bir kapta tahta kaşıkla karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp karıştırmayı sürdürün. Un, irmik, limon kabuğu rendesi, karabonat ve eritilmiş yağ ilave edin.
2. Hamuru, yağlanmış bir tepsiye boşaltın ve 45-50 dk pembe renkte pişirin. Fırından çıkartıp üzerine sıcak şurubu dökün; kapalı olarak soğutun ve parçalara bölerek servis yapın.
Gereçler:3 adet yumurta
250 gr yoğurt
Yarım su bardağı tozşeker
1,5 su bardağıun+ Yarım bardak irmik
1 kahve kaşığı karbonat
1 kahve fincanı tereyağı veya sıvıyağYarım limon kabuğu rendesi
Şurubu;
2,5 bardak tozşeker
2 bardak su
Yarım limon
Yapılışı:1. Yoğurtla şekeri porselen bir kapta tahta kaşıkla karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp karıştırmayı sürdürün. Un, irmik, limon kabuğu rendesi, karabonat ve eritilmiş yağ ilave edin.
2. Hamuru, yağlanmış bir tepsiye boşaltın ve 45-50 dk pembe renkte pişirin. Fırından çıkartıp üzerine sıcak şurubu dökün; kapalı olarak soğutun ve parçalara bölerek servis yapın.
Posted in: TATLILAR,TEMBEL İŞİ PRATİK YEMEKLER
Bu yazı;
TATLILAR kategorisine eklenmiştir,TEMBEL İŞİ PRATİK YEMEKLER kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
0 yorum:
Yorum Gönder