Rotkohl (Elmali Kirmizi Lahana)
Malzemeler:
Kırmızı Lahana (İnce ince kıyılmış) 1 kg.
Kırmızı şarap sirkesi 6 çorba kaşığı
Toz şeker 1 silme çorba kaşığı
Tuz
Biber
Elma (Soyulup gobekleri çıkartılarak dilimlenmiş) 225 gr.
Soğan (Küçük, çentilmiş) 1 adet
Karanfil (Çekilmiş veya dövülmüş) 1 çimdik
Defne yaprağı 1 adet
Kaynar su 2 bardak
Yapilisi:
Lahanayı bir tencereye koyun; sirkeyi, şekeri, tuz ve biberi katarak karıştırın. Yağı veya içyağını derin bir tencerede eritin ve elmalarla soğanı 5 dakika veya elmaların rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun, içine dövülmüş karanfili, defne yaprağını, suyu ve lahanayı katın. Tencerenin kapağını kapatıp hafif ateşte bir saat kadar kaynatın. Suyunu çekmemesi için arada bir kontrol edin, gerekirse su ekleyin. Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın.
0 yorum:
Yorum Gönder