KROKANLI PASTA
MALZEMELER:
- 30 Adet Kakaolu Petibör Bisküvi
- 1 Paket Krem Şanti
- 1 Su Bardağı Soğuk süt
- 1 Adet Fındık Aromalı Nescafe Üçübirarada
- 1 Su Bardağı Damla Çikolata
- Krakon için Malzeme:
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı iri kırılmış fındık
- Yağlı pişirme kağıdı
- Bisküvileri Islatmak İçin
- 1,5 Su Bardağı Süt
- Bir Paket Çikolara Sosu
- Süslemek İçin Fındık ve Antepfıstığı
HAZIRLANIŞI: Ön Hazırlık olarak krokan hazırlanır, 5 çorba kaşıgı şeker teflon tavada karamelleşinceye kadar karıştırarak eritilir. Şeker eriyince fındıklar eklenir, yağlı kağıt tezgaha yayılıe ve bu karışım üzerine dökülür soguması için bekletilir soğuyunca küçük parçalara bölünür. Krem şanti ve neskafe 1 su bardağı soğuk süt ile karıştırılır krema hazırlanır. Bisküviler süte batırıp ıslatılır ve kare borcama bir kat dizilir, üzerine kremanın yarısı sürülür, krokanların yarısı eklenir ve damla çikolara serpiştirilir. Üzerine bir kat daha sütle ıslatılan bisküvi dizilir ve kalan krema üzerine yayılır. Çikolara sosu üzerindeki tarife göre hazırlanır (yarım paket yeterli gelir) soğuyunca pastanın üzerine dökülür. Fındık ve antepfıstıgıyla süsledikten sonra en az 5 saat buzdolabında bekletilir soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder