Çikolatalı Puding
Gereçler:150 gr tereyağı veya margarin
150 gr pudraşeker( 1 bardak)
150 gr kavrulmuş fındık içi( 1 ½ bardak)
150 gr sütsüz çikolata100 gr ( ¾ bardak) galeta unu
6 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:1. Tereyağla pudraşekerini karıştırarak beyazlatın. 6 yumurta sarısını teker teker katıp yedirin.
2. Yumurta aklarını çırparak kar halinegetirin. Kıyılmış ya da makineden geçirilmiş fındık, su buharı üzerinde yumuşatılmış çikolata ve vanilyayı yumurta aklarıyla birlikte yağlı kremaya karıştırın.
3. Yağlanmış ve fındık, galeta unu serpilmiş bir puding kalıbına boşaltın. Kapağını kapatın. Yukarıda açıkladığımız gibi 1 saat 15 dakika pişirin.
4. Kalıptan çıkartın. Üzerine “ çikolatalı sos” döküp servis yapın.
Posted in: TATLILAR,TEMBEL İŞİ PRATİK YEMEKLER
Bu yazı;
TATLILAR kategorisine eklenmiştir,TEMBEL İŞİ PRATİK YEMEKLER kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
0 yorum:
Yorum Gönder