Cepli Biftek


Malzemeler:

Kontrfile (Parça et) 1,5 kg
Tereyağı 50 gr.
İstiridye 12 adet
Mantar (Doğranmış) 100 gr.
Ekmek (Taze, ufakları) 100 gr.
Maydanoz (Kıyılmış) 1 silme çorba kaşığı
Limon kabuğu (Rendesi) Yarım limondan
Biber
Tuz
Yumurta (Çırpılmış) 1 adet
Su teresi (Garnitür için)


Yapilisi:

Kontrfilenin yağlarını ayirin. Üst tarafı boyunca 4 - 6 küçük cep kesin. Tereyağını bir tavada kızdırarak istiridye ile mantarları karıştırarak 5 dakika kadar kavurun.
Tavayı ateşten alarak diğer bütün malzemeyi karıştırın (garnitür için kullanılacak suteresinin dışında).
Karışımı kontrfilenin ceplerine taksim edin, ceplerin ağzını dikin.
Kontrfileyi bir tepsiye koyup önceden 190 derece ısıtılmış bir fırında 35 - 40 dakika süreyle kızartın.
Kızarma işi bittikten sonra kontrfileyi ısıtılmış bir servis tabağına alın ve ceplerin hizasından keserek suteresiyle süsleyin.


*Pisirme süresi,az pismis kivam icindir.Eğer daha fazla pişmesini istiyorsanız kızartma süresini uzatın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More