Ançuvezli Omlet
Malzemeler :
• 8 tane ançuvez salamurası
• 5 büyük diş sarımsak
• 2 çay kaşığı karper peyniri
• 100 gr siyah zeytin
• 8 tane yumurta
• 1 çay kaşığı domates konsantresi
• 3 çay kaşığı süt
• 1 tutam arnavut biberi
• Zeytin yağı
Hazırlanışı :
Ançuvezleri yıkayın ve kılçıklarını ayıklayın. Sarımsakları kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Sarımsak, karper peyniri, zeytin ve ançuvezlere pürüssüz bir şekil vererek yayın. Yumurtaları çırpın ve domates konsantresi, süt ve bir tutam arnavut biberi ilave edin. Ancak sakın tuz atmayın. Bunları mixerde iyice karıştırın. Bir tavayı yağlayp hafifce ısıtın ve omleti pişirin.
Posted in: TEMBEL İŞİ PRATİK YEMEKLER
Bu yazı;
TEMBEL İŞİ PRATİK YEMEKLER kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
0 yorum:
Yorum Gönder