BOŞNAK BÖREĞİ

















Malzemeler:

  • 1 kg. un
    1 fincan ayçiçekyağı
    1 yumurtanın sarısı
    Yeterince su
    Tuz
    İç Malzemesi
  • 5 adet büyük patates
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı ayçiçekyağı
  • Karabiber, Tuz
Hazırlanışı : Unun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan zeytinyağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamur 9 eşit parçaya bölünüp bezeler hazırlanır. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açılır. Bezelerin üzerine zeytinyağı sürülür. 20 dk bekletilir.
Patates ve soğanlar soyulup rendelenir tavada 10 dk. kavrulur, tuz ve karabiber eklenir.
Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açın. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılmalıdır.) Hazırlanan patatesli karışım yufkaya serpilir, yufkayı rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır, Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More