Tavuk Büryani
Malzemeler:
1kg tavuk budu
1 adet taze zencefil
3 yemek kasigi tereyag
1 demet maydonoz
2 çay kasigi limon suyu
1 adet defne yapragi
350 gr.basmati pirinci
1 bas ayiklanmis sarimsak
150 gr.yogurt
1 çay kasigi garam masala
3 adet sogan
3 dal taze nane
8 adet kakule kabugu
1 adet çubuk tarçin
1'er çay kasigi tuz,kirmizi biber,kimyon
Yapilisi:
1 dis sarimsak ve zencefili ufak dograyin, gram masala ve kirmizi biberle birlikte yogurdun içine karistirin. Derisi alinmis tavuk butlarini 6 saat kadar bu karisimin içinde bekletin. Tüm baharati 1 litre suya ekleyip, kaynatin. Pirinçleri ekleyip, 2 dakika kadar bu suda haslayin. Süzüp, baharatini alin. Baharatli suyun yaklasik 1 su bardagini alin. Ince halkalar halinde kesilmis olan sogani tereyaginda pembelestirin. Ince kiyilmis nane, maydanoz, kimyon ve limon suyunu soganlara ilave edin.
Tavuk butlarini düdüklü tencerenin dibine, soganli karisimi üzerine ve pirinç en üste gelecek sekilde katmanlar yapin. Ayirdiginiz 1 bardak baharatli suyu ilave edip, kapatin. Düdüklü tencere kaynadiktan sonra 15 dakika daha pisirin.
0 yorum:
Yorum Gönder