Hamburg Tavugu
Malzemeler:
8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünmüs)
2 bas orta boy kuru sogan (halka seklinde dogranmis)
1 tatli kasigi domates salçasi
3 yemek kasigi margarin
200 gr. mantar
10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye
1 su bardagi beyaz sarap
2 dis sarmisak (dövülmüs)
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi tuz
Yapilisi:
2 yemek kasigi yagi derin bir tavada eritin. Ortadan 2’ye böldügünüz mantarlari tavaya aktarin ve karistirarak 3-4 dakika kavurun. Bir delikli süzgeçle süzdürerek mantarlari yagdan alin. Sonra tavuklari ayni yaga aktarip, 2-3 dakika kizartin. Ince halkalar halinde dogranmis soganlari da hemen ekleyip, 8-10 dakika kadar sotelemeye devam edin. Içine salçayi, kizarmis mantarlari ve 1 su bardagi suyu ekleyip, kisik ateste pismeye birakin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Öte yandan bir tavaya kalan 1 yemek kasigi yagi koyup, eriyince 2 dis sarmisagi atip 1 dakika kadar kavurun. Temizlenmis, yikanmis kabuklu ya da kabuksuz midyeleri ekleyip, sarabi da üzerine ilave edin. Midyeler kaynamaya baslayinca ocaktan alin. Kabuklu midyelerden kabugu açilmayan varsa onlari çikarip atin. Sonra da bu midyeli harci tavuk yemeginin içine aktarip, tavuklar iyice yumusayincaya kadar pisirin.
Yaninda patates püresi ile servis yapin.
0 yorum:
Yorum Gönder