tatar çorbası
500 gr taze mantı /küçük
50 gr tereyağ
50 gr un
50 grince doğranmış soğan 3 lt et suyu
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı nane
4 çorba kaşığı yoğurt
10 gr tuz
Et suyunu tencereye koy kaynayınca mantıyı ilave et
pişerken ayrı bir tencereye
tereyağını koy eriyince soğanı
ilave et pembeleşsin dövülmüş
sarımsağı ilave et,bir dak sonra kekik,nane ilave et,
unu koy iki dak sonra kaynayan mantıyı suyuyla birlikte ilave et,yoğurdu çırp
üstüne ver.
500 gr taze mantı /küçük
50 gr tereyağ
50 gr un
50 grince doğranmış soğan 3 lt et suyu
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı nane
4 çorba kaşığı yoğurt
10 gr tuz
Et suyunu tencereye koy kaynayınca mantıyı ilave et
pişerken ayrı bir tencereye
tereyağını koy eriyince soğanı
ilave et pembeleşsin dövülmüş
sarımsağı ilave et,bir dak sonra kekik,nane ilave et,
unu koy iki dak sonra kaynayan mantıyı suyuyla birlikte ilave et,yoğurdu çırp
üstüne ver.
Posted in: ÇORBALAR
Bu yazı;
ÇORBALAR kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
0 yorum:
Yorum Gönder