Elmali Sosİs


Malzemeler:

İç yağı 25 gr.
Sosis 700 gr.
Elma 500 gr.
Tereyağı 1 çorba kaşığı
Toz şeker 3,5 çorba kaşığı
Kuru üzüm 50 gr.
Lahana turşusu (Servis için)


Yapilisi:

İçyağını genişçe bir kapta eritin ve sosisleri nar gibi kızartın.
Elmaları soyun, göbeğini çıkartın ve dilimleyin.
Yağı küçük bir tavada eritin ve elmaları atarak tavanın üstünü kapatın. Elmaları, tavayı arada sırada salla*****, ağır ateşte pişirin. Elmalar piştikten sonra içine şekerle üzümü katın.
Lahana turşusunu ısıtın.
Elmaları bir servis tabağına sıralayın, üzerine kızarmış sosisleri yerleştirin, hemen sıcak servis yapın.
Isıttığınız lahana turşusunu ayrı bir tabakta servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More