Japon Ekmegi
Malzemeler:
500 gr. Un
20 gr. yaş bira mayası veya 10 gr. kuru bira mayası
1 kahve kaşığı şeker
Ilık su veya süt
Tuz
Yapılışı:
Unu hamur tahtasına eleyin.
Ortasını oldukça geniş olarak açın.
Icine mayayı koyup, yarım bardak ılık süt veya su ile mayayı iyice ezin.
Biraz un alarak mayayla karıştırıp ortada cıvık bir hamur yapın.
Cevresinde kalan unu bu hamurun üzerine kubbe şeklinde örtüp, mayalanmaya bırakın.
Unun üzeri bir kaç yerinden çatlayınca tekrar hamuru ortada aciklik bırakacak şekilde açın. Açılan yere tuzu, şekeri koyup, bir çay bardağı su ile hamuru kulak memesinden biraz daha yumuşak olarak yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örtüp, ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalanmaya bırakın.
Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak yapın.
Hazırladığınız parçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
10-15 dakika ılık bir yerde hamurları tekrar mayalandırın. Üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürün. Bir bıçakla hamurları tam ortasından biraz kesin ve küçük bir hamur alıp yuvarlıyarak kalem çapına getirin, hamurun tam ortasına yapıştırın. Önceden ısıttığınız fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder