Nar Ekşili Kısır
Malzemeler
- 2 Su bardağı ince bulgur
- 4 Domates
- 1 Bağ taze soğan
- 1 Kuru soğan
- 4,5 diş sarımsak
- 4,5 Yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 7,8 dal taze nane
- Yarım demet maydanoz
- 2,3 yeşil sivri biber
- 1 Çay bardağı sıcak su
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Yemek kaşığı biber salçası yada 1,5 yemek kaşığı domates salçası
Bulguru bir tepside 1 çay bardağı sıcak suyu ilave ederek 5 dakika bekletin. Üzerine 2 domatesi rendeleyip karıştırın birkaç dakika yoğurun ve 5 dakika daha yumuşaması için bekletin. Bulgur beklerken. Diğer taraftan . biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Kuru soğanı ve sarımsağı çok ince doğrayın.maydanozu, naneyi, yeşil soğanı ince kıyın. Domatesin kabuklarını soyup küp olarak doğrayın. Ve tüm doğradığınız malzemeyi yumuşayan bulgura ekleyin. İlave olarak (kanka.net) sıvı yağı, nar ekşisini, baharatı ve salçasını , tuzunu ekleyerek bütün malzemeyi harmanlayın. Ve yumuşamakta olan bulgura ilave edip 2,3 dakika daha yoğurun. Servis tabağına alın Servis yapın. Afiyet olsun….
Posted in: TEMBEL İŞİ PRATİK YEMEKLER
Bu yazı;
TEMBEL İŞİ PRATİK YEMEKLER kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
0 yorum:
Yorum Gönder